28.05.2012

Asteptarea , sinonima cu speranta ! # Continuare #2

Dupa cum am spus si in precedentele postari legate de aceasta tema , speranta este uneori singurul nostru "prieten" ca sa zic asa , este acel sentiment , aceea idee care ne face sa credem , sa asteptam , sa ne gandim si sa ne spunem in minte "Daaa , se poatee ! Pentru ca exista speranta , cred in ea si se va intampla". Intradevar se intampla de multe ori sa ne pierdem speranta , sa ne pierdem ambitia de a crede in ceea ce vrem si in aceasta speranta care se spune ca moare ultima , insa ... in multe momente , in special in cele mai delicate ea , dispare dinainte sa apara , iar noua nu ne mai ramane absolut nimic de facut , decat sa mergem mai departe asemeni unui balon care pluteste fara scop sau o anumita directie. Dupa cum spuneam si in alte postari , oamenii mereu se "imbata" cu aparente pentru ca asa reusesc pe moment sa se calmeze , reusesc sa-si calmeze pshihicul ranit , asa reusesc sa treaca peste aceste momente , insa doar pe loc ! Pentru ca amintirile momentelor nu vor disparea niciodata , oricat am incerca noi .
  O alta idee asemanatoare este aceea ca , cu totii avem vise corect ? Da ! Ei bine deobicei nu credem in asta , adica ... ceea ce vreau eu sa scot in evidenta este faptul ca , in mare majoritate a cazurilor ori ne mintim singuri ori nu credem in aceste vise pana nu vedem ca ele se intampla si daca ma intrebati pe mine , asa este cel mai bine ! Sa nu credem cu adevarat pana nu vedem cu ochii nostri daca se intampla ceea ce ne dorim sau nu ! Pentru ca altfel , vom avea de suferit in perioada aceea foarte mult si nu cred ca v-ati dorii asta . Oricum viata este un lung sir de cazaturi din care invatam mereu cum sa ne ridicam cat mai repede si cum sa ne continuam drumul cat mai repede !
 


 Concluzia mea: Asteptarea sau speranta sunt acelasi lucru iar ele ne pot fi de folos sau nu , dupa caz . Sincer , sunt de parere ca cel mai important este sa credem in speranta dar sa ne si bazam pe ceva , nu sa credem doar pentru a ne face bine noua si a ne "imbata" cu apa rece , caci in final apa aceea rece se va transforma intr-o bautura alcolica foarte concentrata daca intelegeti ce vreau sa spun . Va urez succes ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu