11.05.2012

Asteptarea , sinonima cu speranta !

 Va salut pe toti ! Prin intermediul acestui prost vreau sa fac o comparatie si totodata o asemanare intre aceste aparent , doar doua cuvinte , insa sunt mai mult decat doua cuvinte ... ele exprima lucruri foarte puternice , sentimente , dorinte si asa mai departe . Dupa cum probabil v-ati dat seama si din titlu vreau sa scot in evidenta faptul ca unul dintre cele mai importante lucruri in viata este "speranta" iar unul din cele mai intalnite este "asteptarea" si asa ele doua se intalnesc foarte des , infatisand aproape aceleasi intelesuri si aceleasi trairi !
   De asemenea sunt foarte sigur ca nu mai exista persoana in aceasta perioada care sa nu fi trecut cel putin odata prin aceste momente , momente lungi .. momente in care asteptam "ceva" anume , acel ceva fie bun fie rau , desigur in general asteptam ceva bun iar acel ceva intarzie mereu si ne spunem in sine noastra "Trebuie sa cred , ca doar speranta moare ultima ...!?" dar in general , aceasta asteptare numita si speranta , de cele mai multe ori se sfarseste cu un rezultat negativ si in putine cauzri cu unul pozitiv si uite asa observam cu usurinta ca aceste doua cuvinte exprima multe sentimente , senzatii , multe stari de euforie si asa mai departe .
 In incheiere vreau sa va explic ca in viata este bine sa avem speranta ! Este bine sa credem cu adevarat in ceea ce ne dorim si sa stim ce ne dorim de la viata , doar ca sunt si momente in care aceasta asa zisa "speranta nemuritoare" ajunge la simplul stadiu de "asteptare" iar atuncia trebuie sa ne resemnam din pacate si sa punem punct pentru ca asa este cel mai bine pentru noi insine , caci altfel ... ne-am creea prea multa durere , inutila !


 Concluzia si totodata opinia mea este aceea ca: speranta moare ultima doar atuncia cand credem cu adevarat si cand ea exista si nu este doar o simpla "asteptare" pentru nimic ! Asa dar , dupa cum zice si titlu : Asteptarea este perfect sinonima cu speranta , doar ca trebuie sa stim cum si cand sa o apreciem si mai ales sa facem diferenta intre cele doua pentru binele nostru .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu